Residence Madalief

www.residencemadalief.nl

B.P. 163-Antsirabe
Tel: 00261 (0) 34 71 61 232
email: remi.madagaskar@gmail.com

Zo’n zeven kilometer ten zuiden van het stadje Antsirabe op de hoogvlakten van Madagaskar, ligt in een bosachtig gebied onze Residence ‘Madalief’. Een prachtig duurzaam hotel, met 13 kamers, een speeltuin en slaapzalen voor groepen kinderen. Een van de meest recente en grootste projecten van de stichting!

Ontstaan vanuit het idee om werkgelegenheid en werkervaringsplekken te creëren voor onze jongeren uit Ambositra, en om ook andere inkomsten te genereren voor onze projecten, dan de giften uit Nederland. Gekozen is om het Residence in Antsirabe te bouwen vanwege het gunstiger liggen op de toeristenroute naar het zuiden; in Antsirabe overnachten meer toeristen dan in Ambositra.

Op het terrein van ruim anderhalve hectare bevindt zich een duurzaam hotel bestaande uit 13 ruime kamers, met eigen sanitair en warm water van een bron uit de Bergen, verwarmd door zonneboilers. De kamers zijn gebouwd met lokale materialen en zijn geheel in Malagasy stijl gedecoreerd. Voor zover mogelijk hebben we de meubels in de directe omgeving van het Residence laten maken.

Een eigen restaurant, een speeltuin en een jeugdherberg bevinden zich ook op het terrein. In de jeugdherberg ontvangen wij groepen kinderen van andere weeshuizen en stichtingen en onze eigen kinderen om hen voor weinig geld een mooie vakantie te bieden. De jeugdherberg biedt plaats aan ongeveer 25 kinderen en is voorzien van alle benodigdheden (matrassen, dekens, servies, bestek, keuken en wasgelegenheid).

In mei 2010 openden wij de deuren van onze Residence. Een aantal vrouwen uit Ambositra en de buurt hebben een training tot ‘femme de menage’ van drie maanden gevolgd. Verder biedt het project werkgelegenheid aan 6 (nacht)wakers/tuinmannen en een klusjesman. Momenteel is het management in handen van Remi Doomernik en haar vriend Marc Randriamazava (voorzitter van de lokale stichting Fitiavana), maar dit zal in de loop van de tijd overgedragen worden aan een lokaal opgeleide hotelmanager.

Overnachting in onze Residence is 120.000 ariary per nacht ongeveer 30€ is. Reserveren is mogelijk via remi.madagaskar@gmail.com

De winst gaat direct naar onze projecten in Ambositra en in de omgeving van het Residence.

We kunnen nu, meer dan 10 jaar later, met trots zeggen, dat het opzetten van de Residence een ‘gouden formule’ is geweest. We hadden nooit kunnen dromen dat we zoveel extra inkomsten zouden krijgen, door de winst van het hotel, maar vooral ook door de extra donaties en donateurs die het opleverde. We hebben zoveel meer projecten kunnen opzetten en zoveel meer kinderen kunnen helpen!

 

Kijk voor meer informatie op:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.