Niet zo goed…

In Madagaskar gaat het helaas niet goed… Er is sinds een paar weken sprake van een tweede Covid golf. Het lijkt de Zuid Afrikaanse variant te zijn, die vooral in de hoofdstad enorm om zich heen grijpt. Er zijn in een maand tijd meer doden gevallen dan in het hele eerste jaar van de crisis. De ziekenhuizen liggen vol, er is een tekort aan medicijnen en zuurstof. Na lang te hebben ontkend heeft de president toch toegegeven dat vaccinaties zouden kunnen helpen, maar daardoor staat het land helemaal onder aan de lijst en zullen de vaccins mondjesmaat en de meeste pas in september aankomen. Ondertussen probeert hij de bevolking rustig te houden met leugens over vaccinaties, bijvoorbeeld dat wat er in India gebeurt door de vaccins komt… Het is verschrikkelijk en wij hopen maar dat de natuurlijke immuniteit van de mensen voorkomt dat het allemaal nog veel erger wordt.
In Antsirabe leek het mee te vallen, maar gisteravond tijdens de persconferentie werd bekend dat ook Antsirabe meer op slot gaat. In de gebieden die niet zijn getroffen gaan de scholen wel weer open, in de andere gebieden gaan alleen de examenklassen naar school.
Vrijdag was wel weer gewoon het eind van de maand en iedereen was er. Gelukkig gaat het met iedereen die wij helpen, gezien de omstandigheden goed. Dat was natuurlijk weer een hele opluchting in deze onzekere tijden. Bij deze willen we iedereen die ons blijft steunen hartelijk danken! En wij blijven helpen waar we kunnen.

Comments are closed.