Hoe gaat het nu in Madagaskar?

Ook eind augustus was Marc weer in Antsirabe. Met de door ons ondersteunde gezinnen gaat het relatief goed. Door de aanhoudende lockdown en de gevolgen daarvan zijn er steeds meer mensen die in ernstige armoede leven, en ook in aanmerking komen voor onze steun. Doordat wij besloten hebben om zelf onze rijstdistributie ( de belangrijkste hulp aan de gezinnen) te gaan doen, en daardoor wat minder geld kwijt zijn, hebben we wat ruimte gekregen om meer gezinnen te gaan ondersteunen. Gelukkig maar, want het is zo nodig en zoń goede manier om de ergste zorgen en stress bij ouders weg te nemen.

Het vliegveld is in elk geval tot eind oktober nog gesloten voor internationale vluchten, dus de verwachting is dat wij geen toeristen meer gaan ontvangen in onze Residence…. Wat dus ook betekent dat we dit jaar geen enkele inkomsten uit het hotel hebben. Gelukkig hadden we een redelijke buffer en konden we doorgaan met de ondersteuning van de gezinnen en ook het vaste personeel van de Residence doorbetalen. De dames die in het hoogseizoen werken krijgen van ons wel een minimale ondersteuning om deze moeilijke tijden door te komen.

Helaas kunnen wij het belangrijke project van de schoolkantines (tijdelijk) niet meer organiseren. Vooral omdat de scholen nog steeds dichtzijn en misschien pas in 2021 opengaan, maar ook omdat we daar doordat we geen inkomsten uit de Residence meer hebben, geen financiering meer voor hebben.

Wij willen al onze donateurs heel erg hartelijk danken voor alle steun van de afgelopen jaren waardoor we zo veel mooie dingen hebben kunnen doen. Maar onze oproep aan al onze donateurs is ook om ons vooral te blijven steunen de komende maanden zodat we in elk geval door kunnen gaan met het ondersteunen van de allerarmste gezinnen, de schoolkosten van het volgende jaar weer kunnen betalen, voor de kinderen die in ons centrum bij Mme Honorine wonen kunnen blijven zorgen, en medische kosten voor veel mensen kunnen blijven betalen. En misschien kunt u eens rondkijken in uw netwerken of er vrienden of familie zijn die ons ook zouden kunnen gaan steunen. Misschien zijn er op de scholen van uw kinderen, op uw werk, of in uw kerk nog mogelijkheden zijn om onze projecten te ondersteunen. Wij komen graag voorlichting geven!

Ook hebben wij nog wat mooie manden en andere artikelen te koop waarvan alle opbrengsten naar onze projecten gaan. Kijk daarvoor op de facebookpagina van Monique Noordzij in Spijkenisse en die van onze stichting.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.