Eind maart 2023

Na drie maanden van regen, cyclonen en nog meer regen, werd het toch een klein beetje droog. Madagaskar heeft te kampen met overstromingen, onbewoonbaar geworden huizen, kapot geslagen wegen en bruggen; dit allemaal als gevolg van de heftige regentijd van dit jaar. De overheid blijft herhalen dat hun budget op is, en dat ze niks kunnen doen voor de bevolking. Ondertussen is de propaganda voor de verkiezingen aan het eind van hat jaar in volle gang. Iedereen kan zien waar het geld naar toe gaat…..
Op de laatste dag van maart merkten wij dat aan de enorme toestroom van mensen die wanhopig bij ons kwamen vragen om een klein beetje rijst… Het waren dit keer meer dan 160 mensen… Dit hebben we nog nooit meegemaakt, maar gelukkig was ons team in Antsirabe enigszins voorbereid. We hebben iedereen, met minstens 5 kilo rijst kunnen helpen.

Ondanks de regen hebben we toch de eerste kantine bij de basisschool Ambohimanarivo kunnen bouwen! Zodat de kinderen nu niet meer buiten hoeven te eten als het regent; de ruimte kan ook gebruikt worden voor onderwijsdoeleinden. Ook hebben we hier een kantoortje voor de directrice kunnen bouwen. Deze dame zat al jaren in achter in een lokaal te werken.
Ook hebben we de kantines tot aan de paasvakantie georganiseerd, en het goede nieuws is, dat we dit tot aan de grote vakantie kunnen blijven doen!
Onze dank is heel groot voor een ieder die ons helpt om deze hardwerkende onderwijzers, directrices en leerlingen op deze manier te helpen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.