Contact

Voor vragen of meer informatie kunt u ons via de mail bereiken op  remi.madagaskar@gmail.com
Remi Doomernik- operationeel manager Stichting Madalief

Tijdens haar studie Sociologie studeerde zij af op een project in Uganda. Gedurende 8 maanden werkte zij voor een Aidsorganisatie en deed zij onderzoek naar en zette zij een project op voor weeskinderen.

Na haar afstuderen en terug in Nederland werkte zij twee jaar met vluchtelingen. Hierna ging zij terug naar Afrika en begon als reisleidster voor Baobab reizen in Madagaskar. In de jaren die volgden, besloot zij om haar werk als reisleidster te gaan combineren met meer maatschappelijke werkzaamheden. Elke drie weken kwam zij in Ambositra met de groepen die zij rondleidde. Hier bezocht zij families die houtsnijwerk maakten, maar sloot zij ook vriendschap met de minder bedeelde kinderen. Graag wilde zij iets meer doen. Zij kwam in 2002 in contact met de locale stichting ‘Fazazoma’ en Mme Honorine, en zo begon een prachtige samenwerking, die zich ontwikkelde tot meerdere projecten in twee steden in Madagaskar. In de loop van de jaren zette zij de Nederlandse stichting op en ontwikkelde meerdere projecten in Ambositra. In 2010 opende zij de deuren van Residence Madalief, een hotel waarvan alle winst ten goede komt aan de projecten van de stichting.

Zij probeert haar toekomstige en ex-bezoekers te interesseren voor de projecten daar die door de stichting worden ondersteund om zodoende donaties te verwerven voor de activiteiten van de stichting. Met haar kennis van ontwikkelingsprojecten en ervaring, ondersteunt zij het sociale comitees van de wijken en de lokale stichtingen om projecten uit te voeren en uit te breiden. De Nederlandse bestuursleden houden via de e-mail wekelijks contact met Remi over de de uitgaven ter plaatse en voor de uitvoering en ondersteuning van de projecten daar. Sinds september 2006 is Remi trotse moeder van dochter Maiya.

Als u op zoek bent naar reisadvies en/of autohuur in Madagaskar kunt u ook contact opnemen met Remi (in het midden naast Mme Honorine en Mr Marc, resp secretaris en voorzitter van de lokale stichting)

Email: remi.madagaskar@gmail.com telefoon 0031(0)630587593

Noortje van der Laan – voorzitter

Noortje heeft als vrijwilligster in 2012 gewerkt in het weeshuis van de Stichting. Na een rondreis door het land heeft ze samen met een vriendin een halfjaar in het weeshuis meegedraaid. Naast dat ze wat konden betekenen voor de Stichting ter plaatse, was het voor haarzelf een geweldige ervaring die haar tot op de dag van vandaag veel heeft gebracht! Ze is sinds die tijd betrokken gebleven bij de Stichting. Ze studeerde Europese Talen en Culturen en schreef haar scriptie over het land en het legaat van Madagaskar haar koloniaal verleden. Ze ronde een opleiding af als NT2 docent en werkt sindsdien in het Speciaal en NT2 onderwijs.

Nog altijd betrokken bij de stichting werd haar eind 2022 gevraagd plaats te nemen als voorzitter van de stichting. Dankbaar voor het aanbod grijpt ze deze kans aan om nauwer betrokken te blijven bij de stichting en zich in te kunnen zetten voor de vele projecten die de stichting Madalief optuigt en blijft voortzetten in het arme land Madagaskar, waar alle hulp meer dan welkom is!

Ingrid Kolenbrander – penningmeester       

Ingrid heeft met haar man Jeroen in 1999 een rondreis gemaakt op Madagascar waar Remi de reisleidster was. Hierdoor zijn ze vanaf het begin donateur van Stichting Madalief. Ingrid is registeraccountant en heeft gewerkt als accountant, financieel directeur bij Schoevers en is nu finance director bij DDL Diagnostic Laboratory. Voor Madalief is zij penningmeester geweest van Stichting Gastouderbureau Waddinxveen en Badmintonclub Waddinxveen. In 2019 heeft Ingrid met haar zoon Martijn een reis gemaakt in Madagaskar en daarbij ook diverse projecten van de stichting bezocht en gelogeerd in de Residence.

Email: ingrid.kolenbrander@online.nl

Monique Noordzij – secretaris   

In 2001 kwam Monique met haar partner in contact met Remi, die toen reisleidster was,  in het  mooie maar helaas erg arme land Madagaskar. Remi vertelde over de stichting en Monique en Peter besloten om te helpen met het versturen van allerlei spullen vanuit Nederland. Sindsdien is Monique “meegegroeid” met de kinderen en het doen en laten van de stichting. Ze verkoopt onder andere  handgemaakte spullen via de haar facebook pagina waarvan de opbrengst rechtstreeks gaat naar de stichting.
Monique heeft ook haar hart  verpand aan het mooie land. Als ze op vakantie is naar Madagaskar, gaan zij (natuurlijk) bij de stichting langs maar reizen ook verder naar een stukje Madagaskar waar ze nog niet geweest zijn.

Email: monique_noordzij@hotmail.com

Postadres: Stichting Madalief  Kwikstaarthoek 20 3201 JH Spijkenisse KVK NR: 32090207

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.