Antsirabe juli 2020

Eind juli 2020
En weer is het Marc gelukt! Ondanks de voortdurende lockdown was hij eind juli ook weer in Antsirabe. Hij kent ondertussen de Chef de Brigade van de politieposten en kan hem tegenwoordig zelf zijn vriend noemen. Dus als een van de weinigen kan hij tussen de hoofdstad en Antsirabe reizen.
Hij kon dus ook dit keer zelf de betalingen doen aan het personeel. Wij zijn heel blij en trots dat we nog steeds niemand hebben hoeven ontslaan en door onze succesvolle afgelopen jaren, en de giften die we nog steeds ontvangen, ze dus ook een volwaardig salaris kunnen blijven betalen.
Ook heeft hij de (ondertussen) 40 families weer zelf gezien en hen ook hun maandelijkse steun kunnen overhandigen.
Zoals je op de foto’s ziet delen wij nu ook zelf de maandelijkse rijst uit. We hadden wat problemen met de eigenaren van het winkeltje die dit jarenlang voor ons gedaan hebben. Laten we het erop houden dat sinds ‘les patrons’ (oftwel de bazen) er niet meer zijn zij steeds een beetje meer op de rekening bijschreven. En aangezien ons personeel niet zo heel veel anders te doen heeft, en zich zelf ook erg ergerde aan de houding van de winkel, willen zij er nu alles aan doen om te laten zien dat zij wel betrouwbaar zijn. Dus we hebben 1000 kilo rijst aangeschaft en hopen daar genoeg aan te hebben voor de komende 5 a 6 weken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.