Antsirabe en Ambositra eind juni 2020

Gelukkig is het Marc weer gelukt om aan het eind van de maand juni weer naar Antsirabe en Ambositra te gaan. Het heeft wat bellen en gebruik maken van netwerken gekost, maar het is gelukt. Ook nu trof hij alles en iedereen weer goed aan. Alhoewel het leven voor iedereen zwaarder wordt, de winter is nu echt begonnen, en ook stijgen de prijzen weer, kan toch iedereen met onze steun goed overleven. In Antsirabe zijn de afgelopne maand een aantal baby’s geboren, waaronder een dochtertje voor een van onze bewakers en ook Prisca, het meisje dat wij sinds twee jaar ondersteunen is bevallen van een dochterjte.
Mme Honorine en Mr Radede zetten zich nog steeds met veel liefde elke dag in voor de kinderen van ons huis, en de dagelijkse kantine.

Het slechte nieuws is dat het virus de laatste weken om zich heen lijkt te slaan en de besmettingen erg toenemen. Gevolg is dat de hoofdstad weer twee weken teruggaat naar volledige lockdown… Alle scholen gaan weer dicht, en de examens worden uitgesteld. Dramatisch! Door het slechte beleid van de president (die zich de laatste weken niet meer laat zien) en het daar mee samenhangende niet serieus nemen van het virus maakt dat het land terug is bij af. Eigenlijk nog erger dan half maart, toen waren er maar 3 besmettingen, en nu meer dan 3000…
Help ons hopen dat het niet nog erger wordt en dat de winter niet al te lang zal duren.

 

Reacties zijn gesloten.