Madalief

April 2012

Onze vrouwen en vrijwilligster Alexandra voor de nieuwe muur.Ook is er een zonneboiler geplaatst:

Eindelijk is er warm water en kunnen de kinderen en vrouwen met warm water douchen! Ook voor het koken is het goed, want door het warme water uit de boiler te gebruiken verbruiken we minder houtskool!

Bij deze willen we Kringloopwinkel 's Gravenzande hartelijk danken voor hun gift waarmee we een groot gedeelte van de muren hebben kunnen bouwen, en ook de families Scheffer en Van der Star uit Vriezenveen en Almere voor hun bijdrage aan de zonneboiler!

Bij het Guesthouse in Antsirabe zijn we druk met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Vanaf april komen er weer gasten en alles moet er natuurlijk weer mooi uitzien.

Ondertussen worstelt Madagaskar nog steeds met een politieke crisis en is het dagelijkse leven voor de gewone mensen steeds zwaarder. Het is het einde van de 'periode de soudure' wat wil zeggen dat de voorraden al maanden op zijn, en de nieuwe oogst nog niet binnen is. De prijzen van de eerste levensbehoeften stijgen wekelijks en het is voor heel veel Malagasy echt heel zwaar om het hoofd boven water te houden. Steeds meer van de kinderen van de openbare basisscholen komen zonder ontbijt op school en zijn te zwak om ook maar iets op te nemen. Vanaf 1 januari hebben we de kosten voor de schoolkantine voor de kleuterklas in Ambositra op ons genomen, nadat twee trouwe Franse donateurs ons aangaven dat ze die kosten niet meer konden opbrengen. De kosten voor een dagelijkse maaltijd voor 70 kinderen zijn 80€ per week. Ook zijn we bezig met het opzetten van een schoolkantine voor de 50 jongste kinderen van de basisschool in het dorpje naast de Residence. Hiervoor zijn de kosten ongeveer 50€ per week. Op deze manier proberen we iets te doen aan de ondervoeding van zoveel kinderen in Madagaskar. Voor deze projecten kunnen we natuurlijk veel steun gebruiken, en vragen we u om ons hierbij te helpen. U kunt via de Paypal manier eenvoudig geld naar ons overmaken ( zie onder het kopje 'donateur worden', of gewoon geld overmaken op onze rekening 9269326 tnv Stichting Madalief. Alvast heel veel dank!

Hartelijke groeten van Remi en alle anderen uit Madagaskar!