Madalief

Mei 2018

In Ambositra is iedereen een beetje verdrietig omdat Madelein Perrick, die ook dit jaar weer 7 maanden in Ambositra verbleef, naar Nederland is vertrokken. Ze heeft weer heel veel kunnen doen. Naast het knutselen met de grootste kleuters op de kleuterschool heeft ze dagelijks geholpen met de voorbereidingen van de schoolkantine en de kantine voor de 20 andere kinderen uit de buurt die tussen de middag bij Mme Honorine in het centrum eten. Ook ging ze elke dag, en soms meerdere keren per dag met Mme Honorine mee boodschappen doen voor alle kantines en liep ze vaak met tassen van meer dan 10 kile de 2 km berg op. Ze was dan ook in topvorm toen ze wegging.
Ook heeft ze doordat ze veel financiƫle ondersteuning kreeg van familie en vrienden meer dan 10 families kunnen toevoegen aan de lijst van hulpbehoevenden in Ambositra.
Wij zijn dan ook zo dankbaar voor alles wat ze heeft gedaan, en willen haar wederom heel erg bedanken. Uiteraard hopen we dat ze weer een keer terugkomt, wat niet uitgesloten is omdat een deel van haar spullen nog zijn achtergebleven.

Met Pasen zijn Mme Honorine en de kinderen die nog thuis wonen en de vrouwen en kinderen die voor de stichting werken weer een paar dagen bij ons in de Residence geweest. De grotere kinderen zijn alle dagen naar de stad vertrokken want daar was het kermis en feest en de kleinere kinderen hebben zich vermaakt in onze speeltuin. Het was voor ons weer een feest om de kinderen zo te zien genieten, en te zien dat ze allemaal weer zoveel groter zijn geworden. Ook Mamitiana.

In de Residence wordt het weer drukker, het toeristenseizoen kondigt zich weer aan. We zijn weer blij met de gasten, de complimenten en de toegezegde steun van een flink aantal van hen.
Het is heel fijn om te zien dat het met de gezinnen die we ondersteunen echt een beetje beter gaat nadat ze steun hebben ontvangen. De dagelijkse zorgen zijn minder en daardoor knappen mensen zichtbaar op.

Ondertussen lopen de spanningen in de hoofdstad Antananarivo wel op. Sinds 21 april zijn er demonstraties en stakingen omdat men wil dat de huidige president eindelijk opstapt. Hij heeft zo weinig gedaan voor het land en de mensen is de algemene mening, maar vooral dat hij nieuwe wetten heeft ingevoerd waardoor populaire tegenkandidaten niet meer mee kunnen doen met de aanstaande verkiezingen aan het eind van het jaar, heeft nog meer kwaad bloed gezet bij de oppositie. Vooral het feit dat hij daarbij de stemgerechtigden (de gedeputeerden) heeft omgekocht waar films van zijn, was helemaal de druppel.

We hopen dat het rustig blijft en niet uit de hand loopt, maar we houden ons hart vast.