Madalief

september 2017

Dit jaar hebben we zoveel meer gasten in onze Residence mogen ontvangen. Dit komt oa door de uitzendingen van 3 op Reis, en een actie van de Apenheul in samenwerking met Sawadee en Matoke tours, waardoor er vooral heel veel meer Nederlanders naar Madagaskar komen. En die komen bijna allemaal bij ons. Er waren dagen in de maand juli dat we meer dan 20 gasten in ons restaurant hadden, dat is echt uitzonderlijk. En zonder uitzondering is iedereen heel enthousiast. Dat kan ook haast niet anders, want de tuin is prachtig, we hebben nieuwe gordijnen, lakens en kussens in de kamers, en nieuwe stoelen in het restaurant.
Ook zijn we druk bezig met het overgaan op zonne-energie. We hadden altijd al warm water van zonne-boilers, maar we gaan nu ook de elektriciteit Daarvan is het begin gemaakt, en zullen we over een week nog wat extra zonnepanelen installeren, en dan kan de hele Residence op zonne-energie draaien! Naast dat we water uit de bergen hebben zijn we dan helemaal ‘off the grid’ en dus heel duurzaam!
We hebben dan ook onlangs een vermelding gekregen op de site ‘Village Monde’, een site die alleen duurzame en sociale hotels in de wereld vermeld. Kijk op:

Deze maand zijn we druk bezig met de ‘Rentree scolaire’ , de scholen beginnen hier 2 oktober weer. Om zoveel mogelijk kinderen te helpen, werken we samen met de directrices en een directeur van de openbare basisscholen, een College en een Lycee in de buurt van de Residence.
Mme Honorine is in Ambositra druk bezig en we denken dat we dit jaar wel weer 500 kinderen kunnen helpen. Kinderen die anders niet (meer) naar school zouden gaan, want ook dit jaar zijn de kosten weer omhoog gegaan.

Onlangs bereikte ons heel goed nieuws. Veronique, het zusje van Lisette, deed als enige dit jaar eindexamen in Ambositra, en zij heeft het in een keer gehaald!! Ook hebben Dada, en Emma hun certificat van de BEPC gehaald (na vier jaar middelbare school) en mag Dada zelfs naar het beste Lycee van de stad. Wij zijn heel trots!

Ondertussen zijn we bezig met het zoeken voor huisvesting voor de grootste kinderen van Mme Honorine in Ambositra. Het werd namelijk steeds moeilijker om de jongeren te begeleiden voor Mme Honorine. Logisch, want de oudsten zijn al 25 jaar. Hoog tijd dus dat we hen gaan begeleiden naar hun zelfstandigheid.
Binnenkort komt Madeleine Perrick weer terug, zij was vorig jaar zes maanden lang onze vrijwilligster en Honorine’s steun en toeverlaat. Zij komt ons wederom 6 maanden helpen en een van haar ‘taken’ zal zijn om Mme Honorine te helpen met het begeleiden van de grootste kinderen. Ook zal zijn de organisatie van de kantine op zich nemen. Wij zijn heel blij dat ze weer zo lang ons wil komen helpen!Download

nieuwsbrief oktober 2017.pdf (221.1 KB)