Madalief

maart 2015

Maar gelukkig zijn ze er weer! Nu de regens over zijn en de weg is opgedroogd komen er vanaf 11 maart, elke dag weer 50 kindjes bij ons in de Residence eten. De kleuterklas en de eerste klas van de openbare school Ambohimanga.

Ook in Ambositra is de kantine weer in volle werking. Elke dag komen daar 50 kleuters, en nog wat andere kinderen die thuis ook niet veel te eten krijgen, in de kantine eten. Daar doen we het voor!

In de paasvakantie gaan we een dak van een van de nabij gelegen scholen in Antsirabe een nieuw dak geven en we gaan dan ook proberen om daar een kantine te gaan organiseren. Want elk jaar is dit al de ‘periode de soudure’ oftewel de periode dat de voorraden op zijn, en de rijst nog op het land staat en de prijzen stijgen. Maar dit jaar stijgen de prijzen nog meer, en zal de oogst heel mager zijn.

Eind februari is Mme Honorine, onze drijvende kracht van de stichting, heel erg ziek geweest. Ze heeft een zware griep gehad, en was een week aan bed gekluisterd. Gelukkig is ze sinds een kleine week wee rop de been en weer druk als altijd. Zo moet deze week het schoolgeld voor de vele kinderen voor de rest van het jaar betaald worden. We zijn heel blij dat het nu weer goed met haar gaat.
Download

nieuwsbriefapril 2015 2.pdf (14.31 MB)