Madalief

december 2015

Oktober 2015

Goed nieuws!!! Vier van de vijf kinderen die dit jaar eindexamen deden hebben het gehaald!!!! Lita (Marcel), Lisette, Ravaka en Haja. Wij zijn heel trots!! Want dit is echt het hoogste niveau middelbare school, en we hebben soms wel onze twijfels gehad, maar ze hebben het gedaan!!! Nu op naar het volgende hoofdstuk; Drie van de vier gaan studeren voor verpleegkundige/verloskundige en Marcel gaat een toelatingsexamen doen voor de landbouwuniversiteit.

We hebben de afgelopen weken heel hard gewerkt. De grote jongens in Ambositra hebben samen met Radede de basisschool in de wijk opgeverfd. Ook hebben ze in de moestuinen gewerkt en hopen we dat ze over een paar weken wat oogst hebben.
In Antsirabe, rondom de Residence hebben we bij verschillende basissholen oa een klaslokaal, een veranda en waterput, en nieuwe toiletgebouwen gebouwd. En, ongelooflijk, maar waar, we hebben samen met vele ouders van de leerlingen, in 5 weken tijd, de tien lokalen van de openbare College Enseigment Generale (CEG) (eerste vier jaren van de middelbareschool) in onze regio opgeknapt. Vlak voor de rentree van 12 oktober waren alle klaslokalen fris geverfd, de vloeren opnieuw gelegd, de muren gerepareerd en voorzien van nieuwe plafonds. Ook waren de 20 nieuwe schoolbanken net op tijd klaar!