Madalief

JANUARI 2011

9 januari 2011 Ten eerste willen we hier iedereen hartelijk danken voor de extra donaties aan het einde van 2010. We ontvingen meer dan andere jaren, en meer dan we hoopten!

Zo hebben we het nieuwe jaar goed kunnen beginnen. We zijn eind van het jaar al overgegaan tot het opknappen van de openbare school in Ambohimanga, het dorpje dat het dichtste bij ons Guesthouse ligt. Zodra we wisten dat we extra steun hadden ontvangen (van oa Johan de Wit) zijn we 18 december al overgegaan tot de aanschaf van de benodigde golfplaten, cement, bakstenen en verf. En binnen anderhalve week heeft onze equipe bestaande uit Donne, Francois en Justin de twee gebouwen van de school van een nieuw dak, veranda's en verf voorzien! Zo kunnen de 100 kinderen van deze school vanaf 10 januari ook naar school als het regent! Geweldig!

Ook hebben we de verf kunnen aanschaffen voor het verven van de openbare school in Tsinjorano, die we al eerder dit jaar een nieuw dak verschaften. Nu is de school ook mooi opgeverfd!

Vlak voor het einde van het jaar ontvingen we het goede nieuws dat het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West ons weer een hele gulle gift zal doen toekomen! Veel dank voor de heren Daher en Harkema voor hun enthousiasme en inzet om de rest van de raad te overtuigen om onze projecten te steunen!

Ook willen we hier onze grote dank uitten aan Ellen's childrens Fund ( www.ellenschildrenfund.org)) , die onze aanvraag om onze huizen in Ambositra op te knappen hebben gehonoreerd!
 
Ook willen we iedereen vanuit een zonnig en warm Madagaskar een heel goed en gezond 2011 toewensen. Waarin we samen nog maar nog veel meer goede dingen mogen doen om deze wereld een stukje mooier te maken!

Het kerstfeest dat we vierden samen met de kinderen uit Ambositra en de familie van Amber was een groot succes. Het eten dat geheel was verzorgd door Ambers familie was heerlijk, de kerstman kwam in shorts en slippers! Het was een grote verassing voor iedereen!

 
foto's school Ambohimanga