Madalief

24 november 2011

Eind oktober hebben we 40 Noren hier gehad, die hun jaarlijkse meeting van hun Missie hier organiseerden. Ze waren hier vier dage en ook dat was een groot succes. We kunnen nog niet helemaal de balans opmaken maar dat we een bescheiden winst hebben gemaakt is zeker! Voor volgend jaar hebben we al veel meer reserveringen binnen, dus dat ziet er heel goed uit!

 In Ambositra is begin oktober het schooljaar weer begonnen. Door steun van velen hebben we dit jaar een nieuw record gevestigd; we hebben voor 185 kinderen het inschrijfgeld voor het jaar 2011-2012 kunnen betalen. Voor 35 kinderen betalen we maandelijks schoolgeld voor de middelbare school en voor ongeveer 100 kinderen hebben we ook alle schoolspullen kunnen aanschaffen. Dit is zo fantastisch dat het onze dames in Ambositra ook weer moed gaf om door te gaan met het goede werk (na het overlijden van Sandatra, kleindocher van Honorine en dochter van Nordine). Vanaf half oktober gaan alle kindjes uit de kleuterklas (75) ook weer dagelijks naar onze kantine voor hun dagelijkse maaltje. Het is heel fijn te zien dat ondanks alles onze dames zo veel moed en liefde hebben om elke dag weer voor alle kindertjes van de school en onze stichting te zorgen.


Ondertussen is Lisanne Heilmann, onze vrijwilligster van dit jaar ook aangekomen. Ze is vanaf het begin elke dag meegegaan naar de kleuterschool en is al met een aantal groepjes aan het werk. Ook gaat ze elke keer mee met Honorine naar de markt en is een grote hulp, vooral in het dragen van de vele kilo's groenten en vlees! Zij zal blijven tot eind februari en als het goed is komt dan Alexandra, een Zwitserse die Lisanne's taken zal gaan overnemen tot aan de grote vakantie.


 De laatste keer dat ik (Remi) naar Ambositra ging, gingen we met een grote auto volgeladen met de laatste dozen van de container, vol met speelgoed voor de kleuterklas! Dus ook dit jaar heeft de kleuterklas weer 'nieuw' speelgoed. Ook had ik vele zakken kleding vooral gegeven door de familie Brinkman, Van de Star en Scheffer mee, en de volgende ochtend zag iedereen er weer prachtig uit om naar de kerk te gaan. Ook voor de rest van het schooljaar zit iedereen weer in de kleertejs. Veel dank aan iedereen!