Madalief

Nieuwsoverzicht

augustus 2015
Na een verbliif in Nederland is Remi weer ter plekke in Madagaskar. Daar zijn we hard aan het werk om het nieuwe picknick/speelterrein aan te leggen. Binnen twee dagen hadden we twee nieuwe waterputten, dwz dat de mannen het grond waterniveau bereikt hadden en met een pomp nog een meter verder groeven. Daarna maken we een begin met het sanitair gebouw, en als straks de container in november aankomt (!) kunnen we de glijbanen en wipkippen gaan plaatsen.
In de afgelopen maand is er ook bij de school in Tsinjorana een waterput gegraven, zodat de kinderen daar eindelijk hun handen kunnen wassen als ze onze dagelijkse tussendoortjes krijgen. En eindelijk regent het ook niet meer direct binnen in de klaslokalen doordat er eindelijk een veranda is gebouwd door onze mannen.
...lees verder

Juni 2015
volg ook de pagina stichting Madalief op Facebook ! Hierop staat altijd het allerlaatste nieuws

Juni 2015

Vorige week ontdekt dat stichting Ades op veel plekken in Madagaskar energie zuinige hout- en houtskoolstoofjes maakt en verkoopt, en sindskort ook een verkooppunt heeft in Antsirabe. Sindsdien heb ik er 7 voor het personeel, 3 voor onze kantine, 1 voor de schoolkantine met de maispap, en 2 voor Mme Honorine gekocht.


Wat een fantastisch nieuws! De rotary Den Haag heeft maar liefst  € 10.000 opgehaald met de autorally van 31 mei jl. Het geld wordt besteed aan een middelbare school van 900 leerlingen waarbij wij deze school kunnen voorzien van een nieuw dak en extra klaslokalen.
...lees verder