Madalief

Nieuwsoverzicht

januari 2014
En als ik het nu opschrijf, krijg ik nog tranen in mijn ogen. Wat bleek, het gezin is vijf jaar geleden vertrokken van Fianarantsoa (5 uur ten zuiden van ons) naar Mahajanga (15 uur ten noordwesten van ons) om te gaan werken...lees verder

10 september 2013
De maand augustus is goed verlopen. Narindra, mijn vervanger in het Residence, en tevens een neef van ons, heeft erg zijn best gedaan en het is allemaal heel soepel verlopen. We hadden best nog wat gasten, dus we zijn erg tevreden over de eerste acht maanden van het jaar. September wordt wel een hele rustige maand, het lijkt toch dat de toeristen weg blijven door de politieke ontwikkelingen.

...lees verder

Januari 2013
Ondertussen is Beatrice ook aan haar andere beentje geopereerd en woont nu tijdelijk bij ons op de Residence. Dat is omdat het kamertje waar ze woonde met haar 5 broertjes en zusjes en moeder, te klein, te onhygienisch is om terug te gaan.Het kamertje van 2, 5 bij 6 heeft een heel klein raampje een houten bankje en een eenpersoonsbed, klei op de grond, en alles is zwartgeblakerd. Daar kan een meisje met twee gipsen beentjes gewoon echt niet wonen. Dus gaan wij beginnen met de bouw van een nieuw huisje op het stukje grond dat moeder gelukkig bezit, zodat het hele gezin, en Beatrice, een beetje menswaardiger kunnen wonen. In de tussentijd wonen ze in een van de chauffeurskamers bij ons. Over twee weken krijgt ze nieuw gips, en twee keer per week komt haar juf van school langs om haar huiswerk te geven zodat ze niet te ver achter raakt.


...lees verder