Madalief

Nieuwsoverzicht

1  2  3  4   van   4   >  >>  
september 2019
OKTOBER 2019 NIEUWSBRIEF  lees verder...en onder kopje nieuws

SEPTEMBER 2019
Bij Honorine zijn weer twee nieuwkomers gearriveerd. Na jaren bij eerst hun oma en toen hun tante te hebben gewoond, ging het steeds slechter met  Fety en zijn broer. Hun twee zusjes zijn in de afgelopen maanden weggelopen, en de jongens kwamen een week lang niet op school en niet in de dagelijkse kantine in ons centrum. Mme Honorine, die hen altijd op afstand heeft geholpen, is toen eens echt gaan kijken hoe het met deze twee jongetjes was. Zij kwam er achter dat de tante waar ze sinds een jaar wonnden, veel dronk, en heel veel beter voor haar eigen kinderen zorgde, dan voor haar twee toegeschoven neefjes. We hebben jarenlang geprobeerd om deze twee jongens op afstand te helpen, maar dat bleek toch best heel moeilijk. ...lees verder

januari 2019
April 2019

We hebben al weer veel kunnen doen de laatste weken.
Prisca Raharinjato en Sitraka Andrianjato kunnen hun vervolg studie aan de universiteit gaan volgen omdat we het schoolgeld voor dit jaar ( en de komende jaren) voor hen hebben betaald. Beiden wonen alleen met hun moeder en hebben met onze steun vorig jaar hun school kunnen afmaken en zijn geslaagd voor hun eindexamen. We wensen ze veel succes.
...lees verder

oktober 2018
De nieuwsbrief van oktober is uit. Vanaf heden zullen wij onze halfjaarlijkse nieuwsbrief ook op facebook plaatsen. Vanwege de nieuwe privacywet sturen wij pas de nieuwsbrieven persoonlijk naar je mailadres of per post als het wordt doorgegeven aan ingrid.kolenbrander@online.nl
...lees verder

JUNI 2018
En ook deze maand hebben we veel kunnen doen.

De nieuwe kleuterklas voor de basisschool in Fitsondronana is klaar! Met de nieuwe bankjes en de mooie tekeningen die meester Andry op de muren gemaakt is het een mooi gebouw geworden. We hebben in een moeite door ook een kleine overkapping gemaakt waar het eten voor de kantine kan worden bereid.

...lees verder

Mei 2018
Mei 2018
Het aantal gezinnen dat we ondersteunen neemt ook telkens een beetje toe, deels omdat er echt nog lang niet een oplossing in zicht is voor de humanitaire crisis die in Madagaskar zich afspeelt, en ook omdat wij nog steeds zo veel ondersteuning krijgen van (nieuwe) donateurs. In Ambositra ondersteunen we nu meer dan 40 gezinnen en in Antsirabe 21. Zo goed en belangrijk dat we dit kunnen bijven doen en zelfs een beetje kunnen uitbreiden!
...lees verder

nieuwsbrief april 2017
De nieuwsbrief is uit. Helaas zijn wij vergeten het beloofde presentje mee te sturen in de enveloppen dus zal met de volgende nieuwsbrief in oktober mee worden gezonden.
...lees verder

februari 2017
februari 2017 wat is er weer veel gebeurd sinds het vorige schrijven op deze site. In de Residence hadden we het drukker dan ooit, vooral met individuele gasten. Dat is een andere manier van werken dan het ontvangen van groepen, dus dit was even wennen. We hebben weinig Nederlandse groepen gehad dit jaar, daarentegen hadden we bijna elke zondag een internationale Engelstalige groep van Intrepid.

...lees verder

oktober 2016
Nieuwsbrief oktober is uit!

Sinds het laatste berichtje op de site is er al weer zoveel gebeurd in Ambositra en Antsirabe. We hebben alweer een schooljaar afgesloten en weer bijna een nieuw schooljaar begonnen. In Ambositra hebben drie jongens die al jaren door de stichting ondersteund werden, ook hun eindexamens gehaald....lees verder

maart 2016
Na een overwintering in Nederland, zijn Remi en haar dochter Maiya sinds begin maart weer terug in Madagaskar. Dit is wat ze schrijft:...lees verder

december 2015

Raharimalala Liantsoa Muriella, ontmoette Remi een paar weken geleden op straat toen wist Remi dat Mercy Ships naar Antsirabe zou komen om patienten te selecteren. We hebben haar waar we konden geholpen om door een voorselectie te komen en vanochtend hebben we haar om 5 uur naar de plek van de selectie gebracht. Ondertussen had ik al contact gehad met de Nederlandse verpleegkundigen die deel uit maakten van het team, en kreeg ik om 8.00 uur een rondleiding. Zo indrukwekkend. Er stonden meer dan 1500 mensen in de rij, die dus meer dan een kilometer lang was. Gelukkig was Muriella al binnen en kreeg ik vanmiddag het verlossende telefoontje, dat ze is geselecteerd en dat ze 31 januari naar Toamasina gaat en daar na tien (!) jaar van haar gezwel wordt verlost!! Wat een goed nieuws! En het team komt vrijdag bij ons lunchen, dat is ook heel leuk!
Voor meer informatie kijk op www.mercyships.org , over het fantastische werk dat deze mensen doen!

...lees verder

augustus 2015
Na een verbliif in Nederland is Remi weer ter plekke in Madagaskar. Daar zijn we hard aan het werk om het nieuwe picknick/speelterrein aan te leggen. Binnen twee dagen hadden we twee nieuwe waterputten, dwz dat de mannen het grond waterniveau bereikt hadden en met een pomp nog een meter verder groeven. Daarna maken we een begin met het sanitair gebouw, en als straks de container in november aankomt (!) kunnen we de glijbanen en wipkippen gaan plaatsen.
In de afgelopen maand is er ook bij de school in Tsinjorana een waterput gegraven, zodat de kinderen daar eindelijk hun handen kunnen wassen als ze onze dagelijkse tussendoortjes krijgen. En eindelijk regent het ook niet meer direct binnen in de klaslokalen doordat er eindelijk een veranda is gebouwd door onze mannen.
...lees verder

Juni 2015
volg ook de pagina stichting Madalief op Facebook ! Hierop staat altijd het allerlaatste nieuws

Juni 2015

Vorige week ontdekt dat stichting Ades op veel plekken in Madagaskar energie zuinige hout- en houtskoolstoofjes maakt en verkoopt, en sindskort ook een verkooppunt heeft in Antsirabe. Sindsdien heb ik er 7 voor het personeel, 3 voor onze kantine, 1 voor de schoolkantine met de maispap, en 2 voor Mme Honorine gekocht.


Wat een fantastisch nieuws! De rotary Den Haag heeft maar liefst  € 10.000 opgehaald met de autorally van 31 mei jl. Het geld wordt besteed aan een middelbare school van 900 leerlingen waarbij wij deze school kunnen voorzien van een nieuw dak en extra klaslokalen.
...lees verder

1  2  3  4   van   4   >  >>