Madalief

Nieuwsoverzicht

1  2  3  4   van   4   >  >>  
september 2017
September 2017. Omdat we nog steeds elk jaar meer gasten ontvangen in onze Residence, hebben we en meer winst, en ook steeds weer nieuwe donateurs en extra giften voor onze projecten. Allemaal heel goed nieuws natuurlijk! Zodoende kunnen we dit jaar weer meer kinderen helpen. Kinderen die anders niet, of niet meer naar school zouden gaan. Want ook dit jaar is het inschrijfgeld voor de openbare scholen weer gestegen. En kinderen die naar de middelbare school gaan, want daarvan worden de kosten ook steeds hoger. We zijn momenteel druk met alle lijsten samen te stellen, het schooljaar begint dit jaar op 2 oktober. Dus we hebben nog wel even tijd. Het lijkt erop dat we dit jaar ook weer ruim 500 kinderen zullen helpen!
...lees verder

nieuwsbrief april 2017
De nieuwsbrief is uit. Helaas zijn wij vergeten het beloofde presentje mee te sturen in de enveloppen dus zal met de volgende nieuwsbrief in oktober mee worden gezonden.
...lees verder

februari 2017
februari 2017 wat is er weer veel gebeurd sinds het vorige schrijven op deze site. In de Residence hadden we het drukker dan ooit, vooral met individuele gasten. Dat is een andere manier van werken dan het ontvangen van groepen, dus dit was even wennen. We hebben weinig Nederlandse groepen gehad dit jaar, daarentegen hadden we bijna elke zondag een internationale Engelstalige groep van Intrepid.

...lees verder

oktober 2016
Nieuwsbrief oktober is uit!

Sinds het laatste berichtje op de site is er al weer zoveel gebeurd in Ambositra en Antsirabe. We hebben alweer een schooljaar afgesloten en weer bijna een nieuw schooljaar begonnen. In Ambositra hebben drie jongens die al jaren door de stichting ondersteund werden, ook hun eindexamens gehaald....lees verder

maart 2016
Na een overwintering in Nederland, zijn Remi en haar dochter Maiya sinds begin maart weer terug in Madagaskar. Dit is wat ze schrijft:...lees verder

december 2015

Raharimalala Liantsoa Muriella, ontmoette Remi een paar weken geleden op straat toen wist Remi dat Mercy Ships naar Antsirabe zou komen om patienten te selecteren. We hebben haar waar we konden geholpen om door een voorselectie te komen en vanochtend hebben we haar om 5 uur naar de plek van de selectie gebracht. Ondertussen had ik al contact gehad met de Nederlandse verpleegkundigen die deel uit maakten van het team, en kreeg ik om 8.00 uur een rondleiding. Zo indrukwekkend. Er stonden meer dan 1500 mensen in de rij, die dus meer dan een kilometer lang was. Gelukkig was Muriella al binnen en kreeg ik vanmiddag het verlossende telefoontje, dat ze is geselecteerd en dat ze 31 januari naar Toamasina gaat en daar na tien (!) jaar van haar gezwel wordt verlost!! Wat een goed nieuws! En het team komt vrijdag bij ons lunchen, dat is ook heel leuk!
Voor meer informatie kijk op www.mercyships.org , over het fantastische werk dat deze mensen doen!

...lees verder

augustus 2015
Na een verbliif in Nederland is Remi weer ter plekke in Madagaskar. Daar zijn we hard aan het werk om het nieuwe picknick/speelterrein aan te leggen. Binnen twee dagen hadden we twee nieuwe waterputten, dwz dat de mannen het grond waterniveau bereikt hadden en met een pomp nog een meter verder groeven. Daarna maken we een begin met het sanitair gebouw, en als straks de container in november aankomt (!) kunnen we de glijbanen en wipkippen gaan plaatsen.
In de afgelopen maand is er ook bij de school in Tsinjorana een waterput gegraven, zodat de kinderen daar eindelijk hun handen kunnen wassen als ze onze dagelijkse tussendoortjes krijgen. En eindelijk regent het ook niet meer direct binnen in de klaslokalen doordat er eindelijk een veranda is gebouwd door onze mannen.
...lees verder

Juni 2015
volg ook de pagina stichting Madalief op Facebook ! Hierop staat altijd het allerlaatste nieuws

Juni 2015

Vorige week ontdekt dat stichting Ades op veel plekken in Madagaskar energie zuinige hout- en houtskoolstoofjes maakt en verkoopt, en sindskort ook een verkooppunt heeft in Antsirabe. Sindsdien heb ik er 7 voor het personeel, 3 voor onze kantine, 1 voor de schoolkantine met de maispap, en 2 voor Mme Honorine gekocht.


Wat een fantastisch nieuws! De rotary Den Haag heeft maar liefst  € 10.000 opgehaald met de autorally van 31 mei jl. Het geld wordt besteed aan een middelbare school van 900 leerlingen waarbij wij deze school kunnen voorzien van een nieuw dak en extra klaslokalen.
...lees verder

maart 2015
De recente nieuwsbrief is uit! Kijk bij lees verder... of nieuws-nieuwsbrieven.

Sinds eind februari zijn we weer terug in Madagaskar. En ook dit keer is alles goed gegaan tijdens onze afwezigheid. In Ambositra is de kantine, op een enkele dag na, gewoon elke dag doorgegaan, maar in Antsirabe was het een paar weken niet mogelijk vanwege de vele regen. De weg was niet toegankelijk, er was gewoon te veel water en modder.
Maar gelukkig is het begin maart eindelijk opgehouden met regenen. Sinds 1949 heeft het niet zo veel geregend als dit jaar, zoveel zelfs dat grote delen van de hoofdstad zijn overstroomd. Ook zijn er duizenden rijstvelden overstroomd en veel oogst verloren gegaan.

...lees verder

september 2014
Vanaf half augustus zijn we weer in Madagaskar, en zijn we, zoals gebruikelijk direct weer aan de slag gegaan met onze verschillende projecten.
De ‘rentree scolaire’ kondigt zich weer aan, wat betekent dat de kinderen van Madagaskar, na drie maanden vakantie, eindelijk weer naar school mogen. En daar zijn ze echt heel erg blij mee. Maar steeds vaker is het zo, met de nog steeds voortdurende politieke en economische crisis, dat ouders het inschrijfgeld, en de schoolspullen niet meer kunnen betalen. Uit cijfers van Unicef bijkt dat de het percentage schoolgaande kinderen in Madagaskar echt heel erg is gedaald. Van bijna 96% naar 80% voor de basisschool, en nog maar 28% voor de middelbare school....lees verder

juli 2014
Juli 2014 - Ook hier in Madagaskar is het bijna het einde van het schooljaar. De eerste scholen zijn al met vakantie, de openbare scholen zijn met hun laatste week bezig. De 15e en de 23e juli zijn er examens, en de eindexamens van de middelbare school zijn rond 20 augustus. De kinderen in Ambositra zijn heel druk en serieus zich aan het voorbereiden. Er zijn er 5 die eindexamen doen, en nog eens 5 die de andere examens gaan doen. Wij wachten de resultaten af, maar van een drietal zijn we bijna zeker dat ze niet meer verder gaan in het reguliere onderwijs. We gaan voor hen kijken welke praktijk opleiding/cursus bij hen past. Bijvoorbeeld kapper, of automonteur, of naaister.
...lees verder

Mei 2014
De recente nieuwsbrief is uit! Zie onderaan de tekst of bij nieuws - nieuwsbrieven.
Mei 2014
Ons naaiatelier begint steeds meer vorm te krijgen. Deze en volgende week zijn er 7 dames in opleiding om te kijken of we met hen manden kunnen gaan maken, en daarna kleding. Bij deze alvast een foto van de eerste manden die klaar zijn. Al zeggen we het zelf, ze zijn best mooi geworden.
...lees verder

1  2  3  4   van   4   >  >>